marți, 5 mai 2009

Ce inseamna Romania?

Daca trecem de pozitia geografica si caracteristicile politico-economice ale Romaniei si punem intrebarea "Ce inseamna Romania?", ne vom confrunta cu o serie de stereotipuri, unele pozitive, altele negative, dar toate contribuind la imaginea tarii. Romania reprezinta experienta personala pe care am avut-o cu aceasta tara, fie ca locuim in ea, sau pur si simplu am auzit vorbindu-se despre ea.
Dar, mai presus de stereotipuri, trebuie sa realizam ca noi, romanii, suntem cei care contribuim in mare parte la imaginea tarii. De multe ori, experienta strainilor cu tara noastra se rezuma la cunoasterea unui roman. Astfel ca parerea personala o transmitem mai departe.
Deci, daca e sa cautam sursa acestor stereotipuri despre Romania, trebuie sa ne intoarcem privirea catre interior, catre romani, si sa aflam imaginea proprie despre Romania.
Asadar....CE INSEAMNA ROMANIA PENTRU VOI?

2 comentarii:

  1. este tara in care m-am nascut. atat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, multi dintre noi suntem atasati de Romania pentru ca este sinonim cu "acasa", si, prin simplul fapt ca aici ne-am nascut, avem un anume atasament emotional.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii: