duminică, 10 mai 2009

Pesimismul nu a ajutat niciodata

E imposibil sa nu fi auzit macar o data pe cineva spunand: "Ce tara frumoasa, pacat ca e locuita". Cu siguranta nu traim intr-o tara perfecta, nu suntem un popor perfect, dar pesimismul unor conceptii precum "numai in Romania se putea asa ceva" sau "ca la romani" nu ne vor ajuta niciodata sa imbunatatim situatia actuala. Esential este sa reusim sa scoatem in evidenta toate lucrurile bune din tara aceasta, care nu sunt nici putine si nici nesemnificative. Pentru a ajunge insa in ipostaza de a vedea "jumatatea plina a paharului" avem nevoie sa ne autoeducam si sa preluam exemplul altora, care sunt mandri cu tara lor indiferent de ce spune restul lumii. Atunci cand o sa realizam acest lucru o sa avem si capacitatea sa indreptam in Romania ceea ce nu functioneaza corect.

2 comentarii:

  1. Andreea Neamtu11 mai 2009 la 01:14

    Problema e ca trebuie schimbata mentalitatea oamenilor...iar sa schimbi o mentalitate nu e deloc usor...probabil ca peste foarte multe generatii copiii copiilor nostri vor sti sa aprecieze ceea ce noi azi nu stim

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, este dificil sa schimbi o opinie, iar o mentalitate cu atat mai mult. Dar noi, cei care realizam ca se poate face ceva, trebuie sa avem o atitudine pozitiva fata de Romania, pentru a da un exemplu celor din jur. Macar atat putem sa facem.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii: