luni, 11 mai 2009

Romania sarbatoreste Ziua Europei

In data de 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, Romania a organizat o serie de actiuni diplomatice pentru a-si promova imaginea de tara europeana, precum si pentru a sublina valorile culturale romanesti, ce contribuie la diversitatea culturala sustinuta de Uniunea Europeana. In acest sens, in mai multe tari europene si nu numai, s-au realizat diverse manifestari culturale, ca de exemplu:

"La Bruxelles, Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE a organizat un spectacol de dansuri traditionale interpretate de Ansamblul Folcloric de copii Stejarelul din Padureni.

La Strasbourg, in marja evenimentelor dedicate Zilei Europei la Parlamentul European, a avut loc Ziua Portilor Deschise, manifestare care aduna anual aproximativ 30.000 de vizitatori. Romania a participat cu o expozitie de arta populara apartinand Complexului Muzeal Golesti (judetul Arges), care a reunit mesteri populari, creatori de papusi traditionale si prelucrari in lemn care s-au bucurat de mare succes.

In orasul Napoli a avut loc o manifestare dedicata Romaniei, unul din cele mai noi state membre UE. Evenimentul s-a desfasurat sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene la Roma si s-a inscris in seria de manifestari "L"Europa va a...scuola", organizata de catre Asociatia Onlus de promovare a artei si culturii, cu sediul in Napoli." (www.epochtimes-romania.com)

Articolul intreg il gasiti aici.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii: